Recept za sočni juneći burger

Neodoljivi specijaliteti brze američke kuhinje, za koje se u kuhinjama širom sveta neprestano izmišljaju nove varijacije, izvorno ostaju vrlo jednostavni za pripremu. Sve što vam treba jeste kvalitetno meso ili vege zamena koju preferirate.

Potrebno je:

400 g junećeg mlevenog mesa

1 jaje

4 kašike prezli

so, biber

pola kašičice origana

1 kašika maslinovog ulja

pola glavice crvenog luka (usitnjenog)

1 čen belog luka (izgnječenog)

Prilozi:

100 g svežeg mladog kupusa ili zelene salate (po izboru)

1 kiseli krastavac

3-4 prepržene tanko sečene slaninice

pola glavice crvenog luka (na kolutove)

6 tanko sečenih šnita punomasnog sira

3 kašičice dižon senfa

3 kašičice kečapa

ulje za prženje

lepinje

Priprema:

Pomešajte meso i ostale sastojke u blenderu i blendirajte dok se svi sastojci ravnomerno ne rasporede. Od dobijene smese oblikujte burgere oko 2 cm debljine. Burgere pecite na zagrejanom ulju oko 4-5 minuta sa svake strane. Kada okrenete burger, na njega postavite lepinju da se greje i upija ukuse.

Na drugu polovinu lepinje namažite senf, pa stavite na nju vruć burger. Preko njega odmah stavite šnite sira da se istope, kolutove crvenog luka i kiselog krastavčića, zatim hrskavu slaninicu, salatu i kečap. Zatvorite polovinom koja je upila masnoću sa burgera dok se pržio. Služite uz pikantan pekarski krompir.

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.