Recept za slani bakin kolač sa pivom

Slatka verzija ovog kolača je poznatija, ali ni slana nije ništa manje ukusna – naprotiv.

Bakin kolač, kako se kod nas uglavnom zovu galete, jedna je od onih poslastica koje nas vraćaju u detinjstvo. Većina ih je jela u slatkoj verziji. Ovaj jednostavan recept mnogim domaćicama će se dopasti kao brzo kulinarsko rešenje, jer je reč o slanoj verziji galeta.

Pored toga što uz namaz poput krem sira ili kajmaka može biti odličan izbor za doručak, ovi slani keksići su i zdravu užinu. Priprema je veoma jednostavna, tako da će ih s lakoćom napraviti i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 250 ml piva
  • 200 ml ulja
  • 600 gr brašna
  • so po ukusu
  • 50 gr susama
  • 1 prašak za pecivo

Priprema: 

Sipajte sve sastojke u činiju i dobro promešajte kašikom da dobijete glatku masu. Vadite kašikom smesu i pecite u zagrejanoj presi za bakin kolač. Kada lepo porumene, izvadite ih na tanjir i poslužite tople.

Ovako napravljene galete jednako su ukusne i hladne, a ako ih čuvate u zatvorenoj kesi i vadite iz nje po potrebi, i po nekoliko dana ostaju sveže.

Prijatno!

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.