Recept za slane, ukusne i zapečene palačinke

Palačinke su mnogima omiljena poslastica, ali i njihova slana verzija, naročito kada su zapečene nije ništa manje zanimljiva i ukusna.

Donosimo vam jednostavan recept za zapečene palačinke koje se spremaju brzo i lako, a idealne su za zimski period.

Sastojci: 

Za testo: 

  • 200 gr brašna (tip 400, meko)
  • 2 jaja
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • malo mlake vode

Za fil:

  • 1 pavlaka
  • 20 parčića pečenice
  • malo kečapa
  • 10 listova kačkavalja

Za preliv: 

  • 100 ml neutralne pavlake
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 jaje

Priprema: 

Napravite testo za palačinke od brašna, dva jaja, ulja, mleka i mlake vode. Ostavite da odstoji u frižideru 15 minuta, pa promešajte i ispecite palačinke na teflonskom tiganju.

Svaku palačinku premažite pavlakom, stavite po dva parčeta pečenice na nju, a preko pečenice stavite list kačkavalja i malo kečapa. Urolajte palačinke, pa ih presecite na pola i složite u posudu u kojoj ćete ih peći sečenim delom okrenutim prema vrhu. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal.

Umutite neutralnu pavlaku sa dve kašike kisele pavlake i jajetom. Ovim prelijte složene palačinke. Stavite palačinke u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite ih 20 minuta. Poslužite ih tople.

Prijatno! 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.