Ukusne su i sutradan.
Kada ukućanima najavite da su galete na meniju za doručak, verujemo da nećete morati dvaput da ih budite. Mirsno testo koje se širi kućom otvara apetit, a svaki zalogaj je pravi raj za nepca.
Većina ljudi je odrasla na mekanim i slatkim bakinim kolačima, a mi smo za vas pripremili recept slane i hrskave galete koje ćete uvek rado spremati.
Sastojci:
- 200 gr brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/3 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 100 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- peršun za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte mleko, jaja, jogurt i ulje, pa sve sjedinite.
Smesu ostavite 30 minuta da odstoji.
Kutlačom vadite smesu, pa je sipajte u zagrejan aparat za galete.
Poklopite, pa pecite dok ne porumene, a onda ih izvadite i pospite svežim iseckanim peršunom.
Služite ih tople ili hladne, uz sirni namaz i suvomesnate proizvode.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.