Za sve gurmane, prodavnica francusketajne.com otkriva kako da napravite fondu sa sirom.
Potrebni sastojci (za 4 osobe)
– 300 gr Comté sira
– 300 gr Beaufort sira
– 300 gr Gruyère Suisse sira
– 100 gr Vacherin Fribourgeois sira
– 1 čen belog luka, presečen na pola
– 4 kašičice gustina
– 3,5 dl belog vina
– 1 kašičica svežeg limunovog soka
– 1 do 2 štapa suvljeg bageta
– prstohvat bibera
Priprema (oko 40 minuta):
Baget isecite na kockice i ostavite sa strane. Isecite sve sireve na male kockice. Natrljajte fondu lonac belim lukom i stavite ga na umerenu vatru. Sipajte belo vino i kad prokuva dodajte u njega kockice Comté, Beaufort i Gruyère Suisse sira. Dodajte gustin i limunov sok. Pustite da se sve istopi mešajući drvenom kašikom. Dodajte Vacherin Fribourgeois sir, isečen na kockice. Dodajte biber i nastavite da mešate. Stavite fondu na sredinu stola i ostavite na veoma laganoj vatri. Umačite kockice bageta u fondu i uživajte.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.