Smesa za njih je gušća kako se ne bi razlivale u tiganju, a spremaju se brzo i lako.
Sastojci:
1 šolja brašna
1 kašike šećera
1 kašičice praška za pecivo
malo soli
1 šolja mleka
1 jaje
2 kašike ulja + ulje za prženje
1 kašika ekstrakta od vanile
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešajte, pa napravite rupu u sredini i tu sipajte mleko, jaje, ekstrakt koje ste prethodno umutili i ulje. Dobro sjedinjite.
Tiganj premažite sa malo ulja. Kad se dobro zagreje sipajte manju kutlaču smese. Kada krenu da se pojavljuju balončići okrenite na drugu stranu.
Možete ih poslužiti sa medom, kremom, seckanim voćem ili džem
Pročitajte još:
Lepinja "sa sve"
Pečena, tanka, rastresita lepinja se malo izdubi po unutrašnjem obodu, pošto se najpre iseče poklopac. Zatim se namaže starim kajmakom, pa se na kajmak doda jaje, onda se kajmak i jaja razmute u samoj lepinji koja se nakon toga zapeče u peći i prelije po sredini toplim pretopom. Ovo je recept za Šuljaginu lepinju sa […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.