Recept za posni rolat od oslića i somovine

Posni rolat od 2 vrste ribe je lak za pripremu.

Slani rolati se najčešće služe kao predjelo na slavama, domaćici je jednostavno za pripremu, a gosti su oduševljeni ukusom. Predlažemo vam posnu varijantu rolata koju sada možete da jedete i za ručak, ako servirate sa krompir salatom ili prebrancem. Osnova se pravi od dve vrste ribe, a puni se pečurka, sirom ili pečenom paprikom.

Sastojci:

  • 1 kg fileta somovine
  • 500 g fileta oslića
  • 300 g pirinča
  • 1 praziluk
  • 1 crni luk
  • 5 čena belog luka
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 pečene paprike
  • 180 g posnog dimljenog kačkavalja
  • 300 g pečuraka

 

Priprema:

Na ulju prodinstajte crni luk i praziluk. Filete somovine i oslića sameljitem, pa im dodajte prodinstani luk, mleveni beli luk, kuvani pirinač, sodu bikarobonu.

Začinite po želji, pa sve sjedinite. Ostavite u frižideru minimum 2 sata, a najbolje je preko noći. Sitno isecite pečurke, pa prodinstajte.

Smesu od ribe podelite na 3 dela. Malo nauljite foliju, pa rasporedite smesu od ribe, tako da oblikujete pravougaonik.

Na jedan kraj stavite pečurke i urolajte. Na isti način napravite i druga 2 rolata, ali umesto pečuraka, jedan nafilujete sa pečenim paprikama, a drugi sa dimljenim sirom.

U pleh sipajte malo ulja i vode i poređajte rolate. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko sat vremena.

U pleh za pečenje sipati malo ulja i vode i složiti uvijene rolate. Zatim skinite foliju i ostavite još nekih pola sata da dobiju koricu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.