Recept za posne palačinke

Palačinke su omiljena poslastica svih generacija, a za njihovu pripremu nisu potrebni skupi sastojci. Mogu da budu slane ili slatke, a kako je u toku Uskršnji post naučite kako se sprema posna verzija. Nije nimalo komplikovano, ista je procedura kao i za obične jedino što nema jaja i mleka. Uživajte u ukusu savršene i jeftine poslastice, a možete da koristite namaze po želji.

Sastojci:

300 g brašna
500 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice sode bikarbone
50 ml ulja
prstohvat soli

Za punjenje možete koristiti:

orahe
džem
šećer
posni eurokrem

Priprema:

Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sastojke. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite. Pržite sa jedne i druge strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu. Možete da ih pospete mlevenim orasima, šećerom ili da ih namažete džemom, posnim eurokremom…

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.