Roštilj je omiljena vrsta hrane za mnoge, a priprema najukusnijeg roštilja može biti umetnost za sebe. U nastavku vam donosimo recept za najukusniji roštilj koji će vas sigurno oduševiti.
Potrebni sastojci:
- 1 kg mesa po izboru (piletina, svinjetina, juneće meso, kobasice)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašika senfa
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- sok od jednog limuna
- crni luk
- koža od slanine
Priprema:
- Meso operite i osušite kuhinjskom krpom.
- U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, so, biber, alevu papriku, senf, beli luk i sok od limuna. Dobro promešajte sve sastojke.
- Meso stavite u marinadu i ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru. Ako želite intenzivniji ukus, ostavite meso u marinadi preko noći.
- Zagrejte dobro roštilj i premažite kožom od slanine.
- Izvadite meso iz marinade i dobro ga ocedite.
- Stavite meso na roštilj i pecite ga oko 10-15 minuta sa svake strane, zavisno od debljine komada mesa.
- Pre služenja, ostavite meso da odstoji nekoliko minuta u poklopljenoj posudi. Najbolje je ukoliko ste ljubitelj crnog luka, da gtovo meso stavljate u posudu sa isečenim crnim lukom.
Uz ovaj recept za marinadu, vaš roštilj će biti sočan, ukusan i aromatičan. Po želji, možete dodati i druge začine, poput ruzmarina, timijana ili čilija. Uz meso, poslužite prilog po želji, poput pečene paprike, paradajza ili krompira. Uz roštilj najbolje ide crni luk.
Uživajte u najukusnijem roštilju!
Pročitajte još:
Savet zlata vredan: Kako da vam ćevapi s roštilja budu savršeni, a ne suvi i gumeni
Mnogo puta u životu smo se našli u situacijama kada je trebalo da preuzmemo odgovornost, ali jedna od stresnijih je definitivno priprema roštilja za ekipu. Ako sve ispadne kako treba, o tome će se pričati nekoliko dana, ali spremite li loš roštilj – ući ćete u legendu! Kako biste izbegli prepričavanje neuspešnih kulinarskih sposobnosti svakog narednog Prvog […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.