Sezona mladog krompira je počela, a sa njim i raznoliki recepti koji će krasiti vašu trpezu. Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate – mladi krompirići su uvek ukusni.
Sastojci:
Količina
krompir
1,5 kg
maslinovo ulje
100 ml
parmezan
100 g
ruzmarin
po ukusu
vlasac
po ukusu
beli luk
po ukusu
so
po ukusu
biber
po ukusu
peršun
po ukusu
Kako pripremiti
U duboku šerpu sipajte vodu, pa stavite da se zagreje. Kada proključa stavite dve kašičice soli, dodajte krompir i kuvajte 10 minuta. Beli luk sitno iseckajte, dodajte ruzmarin, vlašac, so i biber i sve to sjedinite sa maslinovim uljem. Krompir procedite, poređajte u pleh obložen pek papirom, pa ga pritisnite dnom čaše da se raspukne i blago ga zgnječite, vodeći računa da se ne raspadne. Maslinovim uljem sa začinima prelijte svaki krompir obilno, pa ga stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumeni.Krompir procedite, poređajte u pleh obložen pek papirom, pa ga pritisnite dnom čaše da se raspukne i blago ga zgnječite, vodeći računa da se ne raspadne. Maslinovim uljem sa začinima prelijte svaki krompir obilno, pa ga stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Kada je gotov, krompir pospite parmezanom i seckanim peršunom. Kada je gotov, krompir pospite parmezanom i seckanim peršunom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.