Lazanja je savršena ideja za ručak, jer kombinacija test, mesa i sosa nikako ne može biti promašaj.
Ovaj recept će vam olakšati današnji dan, upravo zato što ne iziskuje dugu pripremu ove lazanje sa piletinom. Zavrnite rukave i spremite se da iz vaše kuhinje izađe prava kulinarska fantazija!
Sastojci za lazanju sa piletinom:
400 g belog mesa
1 pakovanje kora za lazanje
200 ml pavlake ya kuvanje
pola čaše kisele pavlake
200 g kačkavalja
so
biber
suvi začini
120 ml kečapa
Priprema lazanje sa piletinom:
Piletinu naseckajte na kockice, začinite i prodinstajte u tiganju.
U šerbicu sipajte pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, malo vode i dodajte začine. Blago prokuvajte da počne da se zgušnjava.
U tiganj gde je piletina dodajte mešavinu pavlake i ostavite na tihoj vatri.
Vatrostalnu posudu nauljite, pa stavite koru lazanje.
Preko prečijte sa piletinom u sosu, pa pospite malo kečapa.
Tako naređajte još jedan sprat.
Kada preklopite poslednjim slojem kore, pospite po njoj kečap i prekrijte narendanim kačkavaljem.
Prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče 30 minuta na 220 stepeni. Malo pred kraj skinite foliju da bi korica dobila lepu boju.
Prijatno!
Pročitajte još: