Recept za lazanju sa piletinom koja je sve zaludela: Pripremite ukusan ručak bez trunke truda

Lazanja je savršena ideja za ručak, jer kombinacija test, mesa i sosa nikako ne može biti promašaj.

Ovaj recept će vam olakšati današnji dan, upravo zato što ne iziskuje dugu pripremu ove lazanje sa piletinom. Zavrnite rukave i spremite se da iz vaše kuhinje izađe prava kulinarska fantazija!

Sastojci za lazanju sa piletinom:

400 g belog mesa
1 pakovanje kora za lazanje
200 ml pavlake ya kuvanje
pola čaše kisele pavlake
200 g kačkavalja
so
biber
suvi začini
120 ml kečapa

Priprema lazanje sa piletinom:

Piletinu naseckajte na kockice, začinite i prodinstajte u tiganju.

U šerbicu sipajte pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, malo vode i dodajte začine. Blago prokuvajte da počne da se zgušnjava.

U tiganj gde je piletina dodajte mešavinu pavlake i ostavite na tihoj vatri.

Vatrostalnu posudu nauljite, pa stavite koru lazanje.

Preko prečijte sa piletinom u sosu, pa pospite malo kečapa.

Tako naređajte još jedan sprat.

Kada preklopite poslednjim slojem kore, pospite po njoj kečap i prekrijte narendanim kačkavaljem.

Prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu  da se peče 30 minuta na 220 stepeni. Malo pred kraj skinite foliju da bi korica dobila lepu boju.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.