Slani doručak za čiju pripremu neće biti potrebno mnogo vremena.
Kraj posta se bliži, a domaćice često “vrte” jedna te ista jela u nedostatku novih recepata.
Ukoliko vaši ukućani vole peciva, napravite im posne slane trougliće od gotovih kora sa nadevom od praziluka i krompira.
Sastojci:
- 500 gr tankih kora za pitu
- 2 veća praziluka
- 4 veća krompira
- ulje
- so, biber
- 100 gr susama
Priprema:
Očistite praziluk, isecite ga na kolutove i prodinstajte na malo ulja.
Oljuštite krompir, izrendajte ga i dodajte ga praziluku, pa dinstajte još pet minuta. Skinite posudu sa vatre, preko praziluka i krompira sipajte so i biber, i sve dobro izmešajte.
Spustite koru na sto, poprskajte je uljem, preko nje stavite još jednu koru, poprskajte je vodom, pa presavijte obe kore na pola.
Uz ivicu stavite punu kašiku nadeva, pa presavijte gornji deo kora i napravite oblik trougla.
Isti postupak primenite i sa ostalim korama i nadevom.
Svaki trougao premažite mešavinom vode i ulja, obilno pospite susamom i ređajte u pleh obložen pek papirom.
Pecite na 200 stepeni dok trouglići ne porumene.
Prijatno!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.