Posle perioda praznika i manje fizičke aktivnosti tokom zime, konačno počinjemo da radimo na tome da dovedemo figuru do željenog izgleda.
Pokrećemo se, uvodimo lagane vežbe, ali se i koriguje ishrana. Receptom koji se nalazi ispod ćete biti oduševljeni, jer, iako su keksići – oni neće uticati na vašu figuru jer ne goje. Naravno, kao i sa svakom vrstom hrane, slatkom posebno, treba da budete umereni.
Iznenadiće vas da je glavni sastojak – leblebije.
Sastojci za keksiće sa čokoladom:
120 g leblebija
100 g putera od kikirikija
1 kesica praška za pecivo
1 šaka urmi
2 štangle tamne čokolade
malo soli
Priprema:
Leblebiju skuvajte ili, ukoliko možete, kupite ih već termički obrađenu. Štangle čokolade izrendajte ili sitno iseckajte.
Sve sastojke, osim čokolade, ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Dobijenu smesu izvadite iz blendera i dlanovima formirajte kuglice, pa ih ređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Malo ih viljuškom ili kašikom spljoštite.
Ukrasite komadićima čokolade i pecite ih do 15 minuta na 180 stepeni, penosi “Radiosarajevo.ba”.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.