Domaći liker od jagoda možete služiti kao aperitiv ili samostalno, dok uživate u vrelim i lepim danima. Njegovoj mirisnoj aromi retko ko može odoleti, a svaka domaćica sposobna je da napravi ovo, pre svega, damsko piće.
Recept za domaći liker od jagoda:
Priprema: Jagode najpre oprati i očistiti od peteljke. Potom ih treba izgnječiti i posuti šećerom, pa ih tako ostaviti da odstoje pokrivene 12 sati.
Nakon što odstoje jagode se presipaju u veću teglu ili balon za vino i prelivaju se votkom i rumom.
Posudu dobro treba zatvoriti i ostaviti na hladom mestu 3 nedelje. Treba ih pažljivo mešati na svaka 3-4 dana.
Liker naposletku treba procediti kroz gušću gazu, sipati u staklene flaše i tek je onda spreman za konzumiranje.
Pročitajte još:
Najbolji je domaći: Recept za sos od paradajza
Sok od paradajza predstavlja neizostavni sastojak u mnogim jelima. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite domaći recept za sos od paradajza. Potrebno je: 200 ml soka od paradajza 2 kašike ulja 1 kašika brašna 1 kašičica šećera malo soli malo aleve paprike Priprema: Na zagrejanom ulju propržiti brašno, dodati alevu papriku, pa usuti sok […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.