Potrebna su vam četiri sastojka.
Sastojci:
1 l punomasnog mleka
2-3 kašike soka od limuna
3 kašike neutralne pavlake
malo soli
Priprema:
Zagrevajte mleko na umerenoj vatri, sve dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna i kuvajte nekoliko minuta, uz konstantno mešanje.
Kada se mleko bude zgusnulo i kada se masnoća bude izdvojila, šerpu sklonite sa ringle, a smesu zatim procedite kroz gustu gazu, a zatim sir, koji je ostao unutra, prebacite u blender.
Nakon toga, dodajte so i neutralnu pavlaku i sve dobro izmiksajte, dok ne dobijete kompaktnu kremastu smesu.
Ukoliko nemate blender, poslužiće i ručni mikser. Sir čuvajte u frižideru, u staklenoj činiji sa poklopcem.
Pročitajte još:
Zašto jaja ne bi trebalo da držimo u vratima frižidera
Iako većina ljudi to radi, jaja ipak ne bi trebalo da držimo u vratima frižidera, a razlog za to je temperaturna nestabilnost. Naime, temperatura u ovom delu frižidera se konstantno menja zato što vrata često otvaramo, pa jaja mogu brže da se pokvare, piše Klix.ba. Najbolje bi bilo da ih držite na srednjoj polici u frižideru […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.