Čokoladni kolač koji ćete sigurno obožavati.
Sastojci:
Za koru:
- 200 ml kisele vode
- 7 kašika brašna
- 3 kašike šećera (može više po želji)
- 1 kašika džema
- 5 kašika posnog keksa
- 3 kašike mlevenih oraha
- 2 kašiše maslinovog ulja
- 1 kašika kakaa
- pola praška za pecivo
Za fil:
- 100 g posnog margarina
- 3 kašike šećera u prahu (može više)
- 100 g mlevenog posnog keksa
- 50 g mlevinh oraha
- 50 g otopljene čokolade
- 100 ml soka od narandže
- može ekstrat čokolade
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Prosejati brašno kako i prašak za pecivo, pa dodati šećer, džem, keks i mlevene orahe. Nakon toga dodati i ulje i sve sjediniti.
- Pleh 20 x 20 cm, može i veći, obložite papirom za pečenje i staviti testo da se peče na 180 stepeni 30-40 minuta.
- Za to vreme spremite fil – umutite šećer u prahu i posni margarin.
- Pomešajte posni keks, otopljenu čokoladu i sok, pa spojite sa filom od šećera i margarina.
- Ohlađenu koru premažite filom i prelijte otopljenom čokoladom.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.