Može da se pravi na više načina, a varijante se uglavnom razlikuju u izvoru proteina
Pileća Cezar salata lako može da vam postane omiljen recept kada želite da pripremite brz i hranjiv ručak ili večeru. Idealna je da malo odmorite stomak od teške praznične trpeze kojoj smo izloženi predhodnih dana.
Može da se pravi na više načina, a varijante se uglavnom razlikuju u izvoru proteina, pa je tako neko pravi sa jajima, neko sa hrskavom slaninom, a današnji predlog su sočna i začinjena pileća prsa.
Jedno se nikad ne menja, što čini osnovu ovog obroka, a to je hrskava salata i “cezar” preliv.
Za pun užitak, ovu savršenu obrok-salatu punu ukusa, obavezno poslužite sa tostom od belog luka.
Sastojci:
1 velika pileća prsa
2 kašike maslinovog ulja podeljeno
2 kašike “cajun” začina* ili po ukusu
1 salata, tzv. “kineski kupus”, oprana, osušene, iseckana
1 ½ šolja krutona
¾ šolje rendanog parmezana
za preliv: (originalan recept)
1 šolja majoneza
¼ šolje rendanog parmezana
3 kašike limunovog soka
1 kašika paste od inćuna (opciono)
2 kašičice Vorcestershire sosa
2 kašičice senfa
2 čena belog luka, sitno gnječen
za cajun začin:
1 kašičica krupne soli
1 kašičica mlevenog crnog bibera
1 kašičica mlevenog belog bibera
1 kašičica origana
1 kašičica majčine dušice
2 kašičice belog luka u granulama
2 kašičice dimljene crvene paprike
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za dresing i ostavite ih sa strane.
Stavite pileća prsa u posebnu posudu i prelijte sa jednom kašikom maslinovog ulja. Začinite je sa svih strana obilno cajun začinom.
Zagrejte veliki tiganj sa preostalim maslinovim uljem, i potom ispecite piletinu sa svake strane, tako da se stvori prepoznatljiva tamna korica. Potom je prebacite u rernu i dopecite oko 15 minuta.
Kada se piletina ohladi, isecite prsa na kriške veličine zalogaja.
U velikoj činiji isecite kineski kupus isto na veličine zalogaja, dodajte krutone, parmezan i pripremljenu piletinu.
Prelijte prelivom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.