Topli sendviči su većini omiljeni doručak jer se brzo sprema, mogućnosti su neograničene i nije potrebno da isprljate nijedan sud.
Većina u svom domaćinstvu poseduje aparat za sendviče, ali postoje i oni čija grejna ploča nema mogućnost skidanja, pa često izbegavaju da ih upotrebljavaju, kako se ne bi previše zaprljala.
U tom slučaju na scenu stupa tiganj, koji svi imaju u kuhinji, a čije je održavanje daleko jednostavnije. Sendviči pripremljeni na ovaj način su jednako ukusni, a zbog mogućnosti da se u tiganj doda puter, postaju još slasniji.
4 parčeta tost hleba
50 gr šunke u listićima
dve supene kašike kečapa
dve supene kašike majoneza
pola sveže crvene paprike
50 gr rendanog kačkavalja
20 gr putera
nekoliko listova zelene salate
Priprema:
Na parče hleba stavite malo kečapa i malo majoneza, dodajte listiće šunke, rendani kačkavalj i seckanu crvenu papriku, pa preklopite drugim parčetom hleba.
Suvi tiganj dobro zagrejte, pa tostirajte sendvič nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane. U slučaju da želite malo sočniju i masniju varijantu, u tiganj dodajte komadić putera, okrenite sendvič i pecite dok ne porumeni.
U tostirane sendviče stavite listove zelene salate i uživajte.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.