Recept za brauni (Brownie): Uživajte u čokoladnom užitku, deca će ga obožavati

Nimalo tajanstveno, vrlo jednostavno i besprekorno čokoladno!

Sastojci

200 g tamne čokolade 70% kakaa
80 g nezaslađenog kakaa
65 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
360 g šećera
4 jaja
po želji lešnika, badema, oraha ili sušene brusnice ili višnje, oko 75 g

Glazura

100 g čokolade za kuvanje
30 g maslaca
Priprema
Rernu zagrijte na 180°C, a vatrostalnu obložite papirom za pečenje.

U drugoj posudi pomešajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smesu dodajte otopljenoj čokoladi.

Miksajte da se sjedini. Jaja izmutite viljušskom pa dodajte malo po malo u smesu, miksajući dok se ne sjedini.

Izlijte smesu u vatrostalnu, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. E sad, brauni mora biti malo lepljiv i mekani u sredini, nikako ne suvi kao biskvit. Kada vidite da su površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu da proverite da li je gotovo – ne sme izaći čista.

Ostavite da se ohladi, a zatim izokrenite na ravnu podlogu.

Ovde možete završiti, ali meni to nije bilo dovoljno čokoladno (!!) pa sam dodala i glazuru…

Glazura

Otopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača te razmažite preko cele površine.

Isecite na kocke i uživajte!

Na pari otopite čokoladu i maslac da dobijete kompaktnu, svilenkastu smesu. Dodajte sušeno voće ako želite.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.