Smesa za njih je gušća kako se ne bi razlivale u tiganju, a spremaju se brzo i lako.
Sastojci:
1 šolja brašna
1 kašike šećera
1 kašičice praška za pecivo
malo soli
1 šolja mleka
1 jaje
2 kašike ulja + ulje za prženje
1 kašika ekstrakta od vanile
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešajte, pa napravite rupu u sredini i tu sipajte mleko, jaje, ekstrakt koje ste prethodno umutili i ulje. Dobro sjedinjite.
Tiganj premažite sa malo ulja. Kad se dobro zagreje sipajte manju kutlaču smese. Kada krenu da se pojavljuju balončići okrenite na drugu stranu.
Možete ih poslužiti sa medom, kremom, seckanim voćem ili džemom.
Pročitajte još:
Obarite jaja koristeći ovu metodu
Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.Dva su načina kuvanja […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.