Recept za bufle sa kremom

Ovako pripremljene uspeće i neiskusnim domaćicama.

Mirisne bufle su pored kiflica jedno od omiljenih vrsta mekanog testa na našem podneblju.

Nekada su se pravile češće, a onda su ih pekare vratile na velika vrata, pa se sada neretko mogu pronaći kako se šepure u vitrinama.

Ipak, ako poželite da ih sami napravite, to možete učiniti prema ovom receptu.

On, naime, zbog dva trika ne može da ne uspe ni neiskusnim domaćicama: Pored dva „podizača“ testa ove bufle sadrže i mast koja će im dati mekoću i prhkost, koja će potrajati danima.

Možete ih puniti džemom ili kremom po izboru, pa i kockicama omiljene čokolade.

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 120 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 80 gr masti ili putera
  • 750 gr brašna
  • čokoladni krem za punjenje

Priprema:

U mlako mleko stavite kašiku šećera i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira. U većoj posudi sjedinite aktivirani kvasac, jogurt, prašak za pecivo, so, ostatak šećera i omekšalu mast.

Kada masa bude sjedinjena, dodajte polako brašno i umesite glatko testo.

Testo ostavite oko pola sata da narasta, premesite ga i podelite na jednake loptice.

Pripremite pleh za pečenje i podmažite ga mašću, uljem ili puterom.

Svaku lopticu malo rastanjite, stavite kašiku krema i spojite sa svih strana, formirajući lopticu.

Loptice poređajte u pleh, pokrijte folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da narastaju još pola sata.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i buhtle pecite oko 30 minuta, dok ne porumene.

Gotove buhtle obilno pospite šećerom u prahu i poslužite.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: