Piletina ne samo što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.
Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.
Sastojci:
1 pile
1 glavica belog luka
1 veliki limun
majčina dušica
3 kašičice maslinovog ulja
150 ml belog vina
so, biber
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve. Limun isecite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
2. Položite piletinu s kožom prema gore u pleh, dodajte limun i beli luk pa majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.
3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stepeni.
4. Poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.