Recept dana: Voćni trajfl, kremasta i osvežavajuća poslastica, spremna za manje od 30 minuta

Savršen recept za svaku priliku, a oduševljenje je zagarantovano.

Kada pomislite na leto, sigurno vam je jedna od asocijacija i sveže, sezonsko voće. Svi volimo da se zasladimo sočnim voćem po toplom danu.

Bobice su ubedljive kraljice leta, jer ne samo da su divne same, već su sastavni deo najlepših letnjih deserata.

Jedan od njih je trajfl (engl, trifle) sa bobičastim voćem (ili bilo kojim drugim voćem).

Slojevi svežih i sočnih bobica, kremasti fil i slojevi ušećerenih piškota, recept su za laganu i brzu poslasticu.

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci:

  • 150 g džema od jagoda (ili voća po izboru)
  • 500 g mešanog bobičastog voća (ili voća po izboru)
  • 350 ml slatke pavlake
  • 450 g krem sira
  • 350 g šećera u prahu
  • 1 kašika arome vanile
  • 250 g piškota

Priprema:

1. Zagrejte džem u mikotalasnoj ili na ringli, dok ne postane tečan. Dodajte mu voće i promešajte. Ostavite sa strane.

2.U velikoj činiji umutite slatku pavlaku. Ostavite sa strane.

3. U drugoj činiji, umutite krem sir sa šećerom u prahu i aromom vanile, dok ne postane kremasto.

4. Koristeći špatulu, lagano umešajte slatku pavlaku u umućeni krem sir, šećer i vanilu.

5. U staklenu činiju ili u čaše, poređajte sloj piškota, po želji možete da ih izlomite na komade.

6. Preko piškota stavite mešavinu džema i voća, a zatim red krema od sira i slatke pavlake.

7. Ređajte slojeve dok ne utrošite sastojke. Završite filom.

8. Preporučljivo je da poslasticu ohladite nekoliko sati, kako bi voće pustilo sok koji će piškote upiti, ali nećete pogrešiti ako je konzumirati odmah.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.