Recept dana: Venčići punjeni kulenom

S početkom radne nedelje stižu i kulinarske nedoumice.

Šta više da spremam, a da bude brzo, izdašno, pristupačno… pitaće se svako ko mora da udene kuvanje u nekoliko sati svog slobodnog vremena.

Zato su ovi venčići čista sreća i za onog ko kuva i za onog ko jede. Prvi će se ovenčati kulinarskom slavom, a svi koji probaju biće siti i srećni i ujutru, i uveče, i za dve-tri-ćetiri užine.

Zaljubićete se i vi u njih na prvi zalogaj baš kao mi, baš kao i Dejana, ona vodi Instagram nalog razigrana_kecelja, gde iz dana predstavlja neverovatne đakonije iz svoje kujne.

Sastojci:

  • 400 g brašna tip 400 meko
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 50 g svinjske masti (verujem da može i maslac)
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Za punjenje:

  • 100 g krem sira
  • 50 g maslaca
  • 100 g kulena/pečenice

Za premaz:

  • 1 žumance
  • 2 kašike mleka

Priprema:

1. U vanglicu sipajte toplo mleko, šećer i kvasac i ostaviti 10 minuta da se aktivira. Zatim dodajte brašno, vodu, so i mast i zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite oko 45 minuta da se podigne.

2. Kad se testo diglo, podelite ga na šest ili osam delova, zavisi koliku veličinu venčića želite.

3. Krem sir pomešajte sa omekšalim maslacem. Svaki deo testa razvucite, premazažite mešavinom krem sira i maslaca i poređajte kulen/pečenicu po sredini. Uvijte u rolat i zatvorite krajeve u venac..Dobro pritisnite da se ne otvore.

4. Venčiće poređajte u pleh sa pek-papirom, premažite žumancetom i mlekom i pecite na 200 °C oko 25 minuta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.