Svako od nas ima svoj omiljeni recept za picu, ali ovaj je zaista poseban.
Spoj mediteranskih nota i srpskog šmeka, nema dileme da ćete je obožavati i rado spremati kad kod vam se prijede ovo jelo.
Idealna je za opuštene večeri sa društvom uz neku kriglu piva.
Takođe, možete je poslužiti za doručak ili večeru uz kiselo mleko ili jogurt.
Sastojci:
- 300 g brašna (sada ima da se kupi brašno baš za pizzu)
- 1 paketić svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- malo mleka
- 100 ml tople vode
- 50 ml ulja
Nadev:
- 5 kašika pelata
- 4 režnja pršute
- 5 režnjeva slanine
- 5 listića kačkavalja
- 1/2 glavice crnog luka
- 1/2 crvene paprike šilje
- 3 feferone
- masline
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Kvasac izmrvite i pomešajte s mlakim mlekom i kašičicom šećera da nadođe.
Od brašna, soli, kvasca, ulja i tople vode umesite testo.
Ostavite oko sat vremena da nadođe.
Premesite testo i dok čekate pripremite nadev.
Premesite testo još jednom i ostavite ga da nadođe još malo.
Rastanjite testo tako u okrugli oblik, stavite u pleh pa namažite pelat, a potom naređajte i ostale namirnice.
Pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
Kad primetite da je pica skoro pečena, dodajte jaje odozgo i vratite u rernu.
Pecite još 10 minuta. Preko gotove pice pospite origano i dodajte masline ako ih volite.
Bon appetit!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.