Ako ste ljubitelj tradicionalnih jela, ali volite da eksperimentišete i dodate malo autentičnosti, onda je slana pita sa ajvarom pravi izbor za vas. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna kombinacija sastojaka osvojiće vaše nepce i postati omiljena poslastica na vašoj porodičnoj trpezi. U nastavku, otkrijte kako da pripremite ovu slasnu pitu koja će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.
Vreme pripreme:
Oko 30 minuta
Sastojci:
4 jajeta
1 čaša jogurta
malo soli
4 kašike ulja
1 čaša brašna
2 kašike ajvara
350 g pavlake
300 g šunke u listićima
prepečeni susam
Priprema:
Jaja umutiti, dodati jogurt, so i ulje, dodati brašno i ajvar, pa promešati. Istresti smesu na pleh obložen pek papirom, poravnati i peći u rerni na 200 oko 15-20 minuta.
Koru iseći na 2 dela po širini. Staviti koru na tacnu namazati pavlakom, poređati šunku, pa ponovo prekriti pavlakom. Staviti drugu koru, premazati tanko pavlakom i posuti pečenim susamom.
Pročitajte još:
Zašto jaja ne bi trebalo da držimo u vratima frižidera
Iako većina ljudi to radi, jaja ipak ne bi trebalo da držimo u vratima frižidera, a razlog za to je temperaturna nestabilnost. Naime, temperatura u ovom delu frižidera se konstantno menja zato što vrata često otvaramo, pa jaja mogu brže da se pokvare, piše Klix.ba. Najbolje bi bilo da ih držite na srednjoj polici u frižideru […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.