Ukoliko i vi ne volite da tokom leta i velikih vrućina kuvate teška jela koja se dugo spremaju, onda je ovo super recept za vas.
Sataraš je jedno od omiljenih jela koja su bila na meniju starih domaćica, a ovo jelo vole i mladi i stari.
Postoji dve varijante, ona sa jajima i bez njih, a mi danas donosimo onu koju mnogi mogu da jedu skoro bez hleba.
Sastojci:
3 glavice luka
3 paprike
3 paradajza
1-2 jaja
Priprema:
Povrće operite i očistite, pa ga iseckajte na kockice. Prvo se na malo ulja prodinsta luk, da postane staklast, a zatim se dodaju paprika i paradajz.
Promešajte, posolite i stavite začine po želji. Smanjite vatru i ostavite da se oko 25 minuta dinsta da bi ispario višak vode.
Zatim u tanjir umućkajte jaja i prelijte preko povrća. Još 5 minuta kuvanja i to je to. Ukusan ručak je tu, a na vama je da li ćete ga jesti uz neki prilog, meso, ili kao mnogi koji ga obožavaju, bez hleba.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.