Recept dana: Rol viršle u domaćem testu – mekane i ukusne, idealne za doručak ili večeru, deca će ih obožavati

Jedan sastojak ih čini posebno mekanim i vazdušastim.

Rol viršle su mnogima omiljeni doručak, a deca ih posebno vole.

Neizostavan deo su i raznih slavlja, kada se služe kao koktel pecivo.

Međutim, ma koliko voleli one koje dolaze iz pekara, domaće su, ipak, neprevaziđene.

I još ako su u domaćem testu… ništa lepše.

Kada jednom budete izvežbali pripremu, biće vam izuzetno lake za pripremu.

Isprobajte ovaj recept i uživajte u fantastičnom ukusu.

Uz njih je odličan i jogurt, a služite ih uz senf, kečap, majonez, ili prilog koji volite.

Sastojci:

– 1 kg brašna
– 200 ml mleka
– 200 ml vode
– 2 jajeta
– 10 g soli
– 14 g kvasca
– 200 g jogurta
– 10 viršli
– 200 g susama

Priprema:

Pomešajte vodu i mleko u činiji, a zatim dodajte dva cela jajeta, kvasac i so i sve dobro umutite.

Nakon toga, dodajte jogurt i sve sjedinite. Ubacite u činiju brašno i zamesite testo tako da bude glatko. Neka odstoji oko sat vremena.

Nakon toga ga ponovo premesite i podelite na 10 jednakih delova. Svaki deo razvucite malo oklagijom na dužinu viršle koju ćete staviti u sredinu.

Testo urolajte i po zatvorite lepo ivice po sredini. Možete malo i da ga skvasite i uvaljate u susam sa svih strana.

Ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, a zatim prekrijte krpom i ostavite da “odmore” oko 20 minuta. Pecite ih u zagrejanoj rerni, oko 25 minuta, na 180 stepeni.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.