Recept dana: Rajska torta sa malinama, najbrži put da oduševite goste nezaboravnim desertom

Uživajte u ovoj raskošnoj torti koja će očarati sva vaša čula!

Ovaj recept predstavlja savršen spoj kora, sočnih malina i kremaste pavlake, pružajući vam neodoljivu poslasticu koja će vas preplaviti osećajem zadovoljstva. U samo nekoliko koraka, otkrićete kako da stvorite čarobnu tortu koja će oduševiti vaše nepce i ostaviti neizbrisiv utisak na svakom slavlju. Pripremite se za nezaboravno gastro putovanje uz ovu rajsku poslasticu!

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci: (za okrugli kalup prečnika 22 cm)

  • 125 g putera
  • 125 g šećera
  • 2 kesice burbon vanilin šećera
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • Pola kesice praška za pecivo
  • Pola ravne kašičice cimeta
  • 100 g badema (u listićima)
  • 300 g malina (ili drugo bobičasto voće)
  • 75 g šećera u prahu
  • 250 ml PRAVE slatke pavlake (ne biljne)

Priprema:

1. Umutite puter penasto, dodajte 100 g šećera, jedan vanilin šećer i žumanca. Zatim umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

2. Podelite testo na dva dela i rasporedite ih u dva okrugla kalupa prečnika 22 cm, obložena papirom za pečenje.

3. Penasto umutite belanca i premažite polovinu preko svake kore. Pospite mešavinom ostatka šećera (25 g), badema, cimeta i vanile.

4. Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

5. Izvadite kore iz rerne, ostavite ih da se prohlade na papiru, a zatim ih stavite u frižider da budu potpuno hladne.

6. Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i sveže maline, pa sve dobro promešajte.

7. Stavite jednu koru na tanjir za serviranje (skinutu s papira), premažite polovinom fila, dodajte drugu koru (skinutu s papira), rasporedite ostatak fila, pospite ostatkom badema, ukrasite s još malo svežih malina i vratite u frižider do serviranja.

Bon appetit!

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.