Recept dana: Rafaelo rolat, prepun kokosa, mekan i sa kremastim filom koji se topi u ustima

Savršena zimska poslastica. Svi volimo da imamo nešto slatko u kući. Isprobajte Rafaelo rolat, tako mekan i kremast da ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

Za biskvit:

1. 3 žumanca
2. 130 g šećera
3. 5 belanaca
4. 70 g brašna
5. 70 g kokosa
6. 50 ml ulja

Za fil:

1. 350 ml mleka
2. 80 g šećera
3. 7 žumanaca
4. 30 g kukuruznog skroba
5. 1 kašika ekstrakta vanile
6. 150 ml kondenzovanog mleka
7. 80 g pečenih lešnika
8. 300 ml slatke pavlake
9. 200 g kokosa

 

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom i malo soli, a drugoj posudi žumanca sa šećerom.

Zatim pomešajte obe smese i umutite još malo. Nakon toga, sipajte ulje i lagano promešajte.

Sjedinite brašno i kokos i sipajte u smesu koju ste dobili. Kada ste sve sjedinili, sipajte u tepsiju obloženu pek papirom, dimenzija 20×30 i poravnajte. Pecite oko 25 minuta na 170 stepeni.

Umutite jaja sa ćerom i ekstraktom vanile, koristeći žicu. Sipajte skrob i sve sjedinite. Mleko zagrejte, a zatim dodajte u jaja i promešajte. Ponovo sipajte u šerpu i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.

Kada završite, pokrijte i ostavite na oko pola sata u frižider. Za to vreme, sipajte kondenzovano mleko i umutite, a nakon toga dodajte slatku pavlaku, koju ste prethodno umutili, i sjedinite mikserom. Premažite preko biskvita, zatim poređajte pečene lešnike i urolajte.

Rolat ostavite u frižider na dva sata da se ohladi i nakon toga ga premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite kokosom. Vratite ga u frižider na još sat vremena i uživajte.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.