Vremenom, svaki kolač je dobio nekoliko svojih varijacija na temu, tako i ove kuglice koje ukusom podsećaju na omiljeni rafaelo, ali umesto lešnika imaju voćno punjenje, te su odličan izbor za nadolazeću sezonu jagoda.
Ima li boljeg deserta kojim biste zasladili ovu nedelju posle, recimo, ukusne musake sa tikvicama koju ste spremili za ručak? Sa ovim receptom ne možete da pogrešite jer svi znamo da su jagode i bela čokolada uvek dobitna kombinacija.
Ukoliko poželite, možete koristi i drugo voće – maline, borovnice, kupine, ali ovog vikenda naš glas je otišao slasnim jagodama.
- 200 g naseckane bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g krem sira
- 5 jagoda srednje veličine
- 50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Priprema:
Jagode operite, očistite i prepolovite.
Na srednjoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Umešajte kokosovo brašno i krem sir, pa pokrijte plastičnom folijom. Smesu stavite u frižider na jedan sat.
Kašičicom uzmite smesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
Kuglice stavite u frižider, ali ih izvadite 10 minuta pre posluživanja kako bi omekšale.
Bon appetit!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.