Ovo je jednostavan, ali neodoljiv recept za pohovane tikvice koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Danas vam donosimo recept koji možda mislite da poznajete – pohovane tikvice. Ali, pripremite se da doživite ovo popularno jelo na potpuno novi način. Naš recept obećava savršenu kombinaciju hrskave korice i sočne unutrašnjosti, što ih čini ne samo odličnim prilogom, već i zvezdom bilo kog obroka.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jaja
- Oko 100 gr brašna
- Ulje za prženje
- So, začin po ukusu
Priprema:
1.Tikvice oljuštiti (može i neoljuštene) i iseći na tanje kolutiće.
2. Posoliti i dodati začin po ukusu, zatim ostaviti da odstoje 15 minuta kako bi omekšale i pustile vodu.
3. Jaja dobro umutiti u jednoj posudi.
4. Svaki kolut tikvice prvo uvaljati u brašno, zatim umočiti u umućena jaja, i na kraju opet uvaljati u brašno.
5. Pržiti na zagrejanom ulju dok kolutići ne dobiju zlatno-smeđu boju.
6. Pržene tikvice slagati jedne na druge na papirnu salvetu da upije višak ulja.
Bon appetit!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.