Pileći paprikaš je zasigurno jedno od najpopularnijih jela, pogotovo jer se jednostavno priprema, a izuzetno je ukusan. Upravo zbog toga ga mnogi apsolutno obožavaju.
Sigurni smo da imate neki odličan recept za ovo jelo, ali vam savetujemo da isprobajte pileći paprikaš na način na koji ga prave Rumuni.
Piletina i krompir su, podrazumeva se, osnovne namirnice za pripremu ovog jela, međutim, da bi dobili pikantniji ukus, oni dodaju i ljutu papričicu, ali i dosta začina i povrća.
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
600 g bataka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašika ulja
so, biber
Još:
600 g krompira
2 crna luka
1 crvena paprika
1 ljuta papričica
4 bela luka
2 mlada luka
1 veza peršuna
1 veza mirođije
200 g čeri paradajza
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica korijandera
Priprema:
Meso isecite, a zatim ga posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte ulje i dobro promešajte tako da se sastojci sjedine. Marinirajte oko 15 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.