Krompir je širom sveta jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite, uvek je ukusan.
Budući da je sezona posnih slava, možete da spremite krompir kao prilog uz ribu, ali i uz bilo koje meso za praznike.Sa ovim receptom nema greške jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti.
Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite, ispecite ga i eto odličnog priloga uz ribu ili meso. Ovo je krompir delikates.
Ovaj krompir među svim ostalim posnim đakonijama biće dobar uvod u najbolje posne kolače.
Vreme pripreme:
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
2-3 kašike palente
1 kašičica belog luka u prahu
1 grančica svežeg ruzmarina
2 kašičice slatke paprike
2 kašike susama
maslinovo ulje
Priprema:
1. Krompir oljuštite i isecite po želji.
2. Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa, pa dodajte kašičicu soli i sode bikarbone. Zatim ubacite krompir i kuvajte 15 minuta. Procedite krompir i ostavite da se prohladi u cediljci pet minuta.
3. Stavite krompir u činiju, pospite ga uljem, palentom, belim lukom u prahu, slatkom paprikom, ruzmarinom… susamom – začinima po želji. Dobro promešajte da se svi sastojci prožmu s krompirom.
4. Izručite krompir na pleh obložen pek-papirom, još malo nauljite i pospite susamom i pecite u rerni oko 45 minuta na 200 stepeni – dok fino ne porumeni.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.