Recept dana: Musaka sa kupusom, slaninom, šampinjonima i rendanim sirom, sve samo ne tipično jelo

Za sve ljubitelje ukusnih i zasitnih jela, predstavljamo vam jedinstveni recept koji će zasigurno obogatiti vašu trpezu.

Ovo nije obična musaka; kombinacija slanine, šampinjona, šargarepe, sira, i naravno, kupusa, čini je istinski posebnom. Ako ste do sada uživali u klasičnim verzijama musake sa krompirom ili tikvicama, pripremite se da vas ova verzija sa kupusom potpuno oduševi. Evo kako možete pripremiti ovo izuzetno jelo.

Vreme pripreme:

  • 1 sat

Potrebni sastojci:

  • 1 srednja glavica kupusa
  • 350 g mlevenog mesa
  • 100 g slanine
  • 1 manji praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g šampinjona
  • 3 jaja
  • 180 g kisele pavlake
  • 150 g rendane gaude
  • 3 čena belog luka
  • Malo ulja
  • So, biber, začini po ukusu

Način pripreme:

1. Kupus očistite i sitno iseckajte. Na malo ulja u većoj šerpi kratko propržite iseckanu slaninu. 2. Dodajte na sitno iseckani praziluk, šampinjone isečene na listiće i rendanu šargarepu. Sve zajedno dinstajte oko 5 minuta.
3. Zatim dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu. Pržite dok meso ne dobije zlatno-braon boju, uz neprestano mešanje. Nakon toga, sklonite sa vatre.
4. U vatrostalnoj posudi, prethodno podmazanoj sa malo ulja, rasporedite polovinu prethodno iseckanog kupusa. Preko kupusa rasporedite pripremljeni fil od mesa, povrća i slanine. Prekrijte sa ostatkom kupusa.
5. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i izgnječenim belim lukom. Ovom smesom prelijte musaku. 6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.
7. Nakon toga, pospite površinu musake rendanom gaudom i vratite u rernu na dodatnih 10-15 minuta, ili dok se sir lepo ne zapeče.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.