logo transparend vojvodina uzivo

Recept dana: Domaće baunti kocke, brze i jednostavne, a još se i ne peku, idealna poslastica za leto

Da li ste ikada poželeli da napravite brzu i ukusnu poslasticu bez mnogo muke i obigravanja oko rerne? Baunti kocke s kokosom, koje se ne peku, savršen su izbor za sve koji vole kombinaciju čokolade i kokosa.

Sa samo šest osnovnih sastojaka i bez potrebe za rernom, ove kocke su idealne za brzu pripremu. Pratite naše korake i uverite se sami zašto će ova poslastica postati vaš novi favorit!

Vreme pripreme: 

15 minuta + 40 minuta hlađenje

Sastojci:

100 g keksa (po mogućstvu neutralnog ukusa)
120 g tamne čokolade
40 g kokosovog ulja
250 g grčkog jogurta
200 g kokosa
1 kašika meda
150 g čokolade (po izboru: tamne ili mlečne)
1 kašika kokosovog ulja za treći sloj

Priprema:

1. Sameljite keks ili ga stavite u plastičnu kesu sa ziperom i dobro izlupajte oklagijom.

2. Pomešajte ga s rastopljenom tamnom čokoladom i kokosovim uljem.

3. Dobijenu smesu čvrsto pritisnite na dno kalupa i stavite u zamrzivač da se stegne.

4. Dobro izmešajte grčki jogurt, kokos i med dok ne dobijete gustu i jednoličnu smesu.

5. Ravnomerno rasporedite preko baze.

6. Za čokoladni preliv istopite dodatnu čokoladu sa kašikom kokosovog ulja i nežno prelijte preko belog sloja.

7. Ostavite u frižideru da se stegne najmanje 40 minuta pre serviranja.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.