Recept dana: Čokoladni kolač u šolji – savršeno rešenje za slatku krizu

Zamislite ovo: kasno je uveče, sve je zatvoreno, a vas je uhvatila neodoljiva želja za slatkim, ali nemate strpljenja da pravite komplikovane kolače.

Ili možda želite brzinski desert uz kafu, ali nemate vremena za pečenje? Čokoladni kolač u šolji je vaše savršeno rešenje.

Ovaj recept je toliko jednostavan da ga može napraviti svako – bez miksera, bez nereda i bez čekanja.

Sve što vam treba su osnovni sastojci, šolja i mikrotalasna pećnica, a za samo nekoliko minuta uživaćete u toplom, sočnom i neodoljivom čokoladnom desertu.

Bilo da ga jedete samog, sa kuglom sladoleda, kašikom nutelle ili posipate orasima, ovaj brzi kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj. Spremni da probate najlakši čokoladni desert ikada?

Vreme pripreme:

  • 5 minuta

Sastojci:

  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike ulja (ili istopljenog putera)
  • 1/2 kašičice arome vanile (po želji)
  • 1 kašika iseckane čokolade (po želji)

Priprema:

1. U većoj šolji (minimum 300 ml zapremine) pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so.

2. Dodajte mleko, ulje i vanilu, pa sve dobro promešajte viljuškom dok ne dobijete glatku smesu.

3.  Ako želite, dodajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade za još bogatiji ukus.

4. Stavite šolju u mikrotalasnu pećnicu i pecite na visokoj temperaturi (800-1000W) oko 60-90 sekundi.

5. Kolač je gotov kada naraste i postane čvrst na dodir. Ako vam se čini premekan, pecite još 10-15 sekundi, ali pazite da ga ne presušite.

6. Ostavite da se hladi minut-dva, a zatim uživajte. Po želji, možete dodati šlag, sladoled, seckane orahe ili voće za još bolji ukus.

Bon appetit!

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: