logo transparend vojvodina uzivo

Recept dana: Čizkejk sa breskvama, savršeno kremast i osvežavajuć desert koji će vas oduševiti

Sigurno će biti hit među ljubiteljima čizkejka.

Čizkejk sa breskvama je savršen letnji desert.

Lagan je, svež i izgleda sofisticirano sa lepo isečenim parčićima breskve suspendovanim u želeu, na vrhu savršeno kremastog kolača.

Kora je jednostavna, ali mirisna mešavina mlevenog keksa, maslaca i cimeta.

Ovu prelepu poslasticu možete poslužiti u svim prilikama, kao što su rođendan, piknik ili čak kao desert za večeru.

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci:

Za bazu:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g istopljenog maslaca
  • pola kašičice cimeta

Za fil:

  • 200 g istopljene bele čokolade
  • 300 ml slatke pavlake
  • 560 g krem sira
  • 1 kašičicu vanile
  • 100 g šećera

Za preliv:

  • 500 g oljuštenih i iseckanih bresaka
  • 10 g želatina
  • 25 g šećera

Priprema:

1. Pomešajte mleveni keks, istopljeni maslac i cimet. Mešavinu utisnite u kalup prečnika 23 cm i stavite u frižider.
2. Mikserom izmutite krem sir, slatku pavlaku, vanilu i šećer.
3. U izmešani fil polako umešajte istopljenu belu čokoladu.
4. Fil sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.
5. Potopite želatin u dve kašike tople vode i ostavite nekoliko minuta da se istopi.
6. Izblendajte 100 grama bresaka, pa u njih dodajte istopljeni želatin.
7. Ostalih 400 g bresaka poređajte u kalup, preko kremastog fila, pa prelite sosom od bresaka i želatina.
8. Stavite čizkejk u frižider da se stegne nekoliko sati ili još bolje, preko noći.

Bon appetit!

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.