Lakšu i ukusniju torticu niste pravili.
Jagode su nam na izmaku, pa zato vredi da ih iskoristimo do krajnjih granica. Pretpostavljamo da ste džem od jagoda već pripremili, a možda i prilično pojeli.
Za ovu brzu poslasticu biće vam potrebno svega nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena.
Deca će joj se posebno radovati, mada ni odrasli nisu imuni na kombinaciju plazme i jagoda, tako da neće proći puno vremena dok vam zatraže da im je ponovo pravite.
Sastojci:
Kora:
200 g mlevene plazme
150 g maslaca
Fil:
400 g krem sira
150 ml mlečne slatke pavlake
200 g šećera
1 kesica vanil šećera
Dekoracija:
200-300 g jagoda
Priprema:
Rukama izmešajte plazmu i maslac koji je sobne temperature. Biće mrvičasto, ali tako i treba da bude. Utapkajte smesu u okrugao kalup 20-24 centimetara i stavite da se peče na 180°, 10-15 minuta, dok malo ne potamni.
U jednoj činiji umutite mikresom slatku pavlaku, u drugoj izmešajte šećer, vanil šećer i krem sir da bude kremasto, pa prebacite u slatku pavlaku i sve dobro izmešajte da se sjedini.
Kada se kora potpuno ohladila sipajte fil preko nje, poravnajte i dodajte odozgo sečene jagode.
Torticu ostavite celu noć u frižideru da se lepo ohladi i stegne.Ukoliko ne želite da pečete plazmu i maslac, možete da dodate jednu kašiku meda, isto utapkate koru u kalup i u frižideru će preko noći da se stegne.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.