Nikad jednostavnija poslastica – samo umutite filove i poređate.
Keks torta postoji u više varijanti, a mnogima je i omiljena poslastica, jer je izuzetno lagana i kremasta.
Za pripremu po ovom receptu nisu vam potrebni ni margarin ni jaja, što je čini još jednostavnijom za spremanje i ostavlja vam prostora i vremena za neki lep ručak.
Dakle nema kuvanja filova samo umutite, poređate i sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 150 g keksa
- 250 ml vode ili mleka
Priprema:
U pleh veličine 20 cm x 12 cm poređati keks malo natopljen u vodu ili mleko. Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da dobijete gust šlag. Potom ubacite maskarpone i sve opet umutite.
Smesu podelite u dva dela, pa u prvi dodajte crnu, a u drugi topljenu belu čokoladu. Prvo preko kesa ređajte beli fil, preko stavite još jedan red keksa, pa premažite tamnim filom.
Postupak ponavljate dok imate keks i filove, s tim što keks treba da vam bude na vrhu.
Ostavite u frižider da se stegne, otprilike dva sata.
Odozgo premažite tankim slojem bilo kog fila i po želji narendajte čokoladu za ukras.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.