Volite li vi više beli ili crni krem? Predpostavljamo da čitate ove redove jer ste ljubitelji tamnog dela krema i generalno crne čokolade, ali ste svesni da morate ostati pri zdravom režimu ishrane i ne smete preterivati u slatkišima.
Mi smo istraživale pokušavajući da nađemo sredinu između uživanja i zdrave ishrane, pritom nismo odustajale i isprobale smo različite recepte kako bi došli do najboljeg recepta za zdravi crni krem!
Recept je u narednim redovima!
Potrebni sastojci:
500gr lešnika
3 kašike kakaa
2 čaše vode
3 kašike meda
300gr urmi
Priprema:
Kako bi napravili zdrav crni krem ne treba vam mnogo vremena, predlažemo vam da ispečete lešnike u mikrotalasnoj i podesite srednju temperaturu koji i radovno koristite a lešnike pečete do dva minuta. Ukoliko koristite radije rernu, pecite ih na 170 stepeni petnestak minuta u već zagrejanoj pećnici. Nakon pečenja lešnike možete isitniti varljačom ili ih provući kroz mašinu za mlevenje ako ne volite hrskavu strukturu domaćeg krema.
Kada završite sa lešnicima pomešajte ih sa medom i dodajte kakao, dobićete lepljivu strukturu u koju lagano treba dodavati vodu.
Izblendirajte urme i dodajte ih u smesu kako bi se zgusnula.
Mi vam predlažemo da na početku uradite obrnutim redosledom jer nismo sigurni da bi vam se dopala količina meda koju mi stavljamo u domaći krem, najpre dodajte urme i probajte krem, ako vam je dovoljno sladak nema potrebe za medom! Krem možete držati u frižideru ali i na sobnoj temperaturi u narednih nekoliko dana, ali ne više od nedelju dana jer u njemu nema aditiva.
Uživajte!
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.