Real odredio otkupnu klauzulu za jednog od najmanje plaćenih igrača – milijardu evra!

Mladom napadaču biće ponuđen ugovor do 2028. godine, Madriđani na njemu grade budućnost

Osvojili su titulu prvaka Španije, igraju u finalu Lige šampiona… Oni su Real iz Madrida. I oni su tu zato što ne žive u prošlosti i sadašnjosti. Dani slave im neće pomutiti razum. Ne, oni već misle o budućnosti. I bližoj i daljoj.

Brazilski internacionalac Vinisijus Žunior (21) ove sezone je odigrao 50 utakmica za Real, postigao 21 gol i imao 20 asistencija, a to je učinak kojim su u istoriji kluba mogli da se pohvale samo Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

– Vinisijus je trenutno jedan od najslabije plaćenih igrača u prvom timu Reala. Njegova zarada je 3,2 miliona evra po sezonu, koliko imaju Sebaljos, Valjeho i Lunin. To je njegova plata otkako je došao u Madrid, nije se menjala. Ali, u Realu su svesni da ga pod tim uslovima neće zadržati, pa mu nude veliku platu – piše Marka.

Vinisijus ima ugovor do 2024. godine, a vodeći ljudi Reala ne žele da upadnu u neku nezgodnu situaciju i na vreme kreću u rešavanje stvari.

– Real će ponuditi ugovor do 2028. godine sa godišnjom zaradom od 10 miliona evra godišnje bez bonusa, a istovremeno će biti značajno podignuta i otkupna klauzula. Ona sada iznosi 350 miliona evra, a u novom ugovoru će biti milijardu novčanice Evropske unije – zaključuje Marka.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: