Ravnomerni razvoj Vršca prioritet: 44 miliona za novu sportsku salu u Gudurici

VRŠAC – Grad Vršac izdvojio je 44.000.000 dinara za izgradnju fiskulturne sale u naseljenom mestu Gudurica.

“Lokalna sapouprava je uspela da reši problem koji je Gudurica imala sa nedostatkom fiskulturne sale, a za koju nije bilo prostora u školskom dvorištu. Pronašli smo alternativnu lokaciju u neposrednoj blizini škole. Stvoreni su neophodni uslovi za potrebe školske nastave i rekreativni sport. Ovaj višenamenski objekat koristiće se za realizaciju brojnih manifestacija kao što su „Zlatna jesen“, „Dani mladih vina“, kulturno-umetničkih manifestacija, ali i mnogobrojnih događaja koje organizuju udruženja žena. Takođe, fiskulturnu salu koristiće i sportski klubovi sa ruralnog i gradskog područja, kao i rekreativci“, izjavio je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje.

Završeni su građevinski radovi, a tome se najviše raduju učenici i nastavnici osnovne škole, koji će imati odlične uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

U toku je procedura nabavke rezervoara za gas i priključenje grejanja, nakon čega će fiskulturna sala u Gudurici biti na raspolaganju učenicima, sportistima i meštanima ovog naseljenog mesta.

“Čast je videti zadovoljna lica naših građana. To nam dodatno daje energije i nastavljamo vredno da radimo i uređujemo Grad Vršac i okolna naseljena mesta, da podižemo kvalitet života na mnogo viši nivo. Ne stajemo, borimo se za najbolje, jer naši građani to zaslužuju”, naglasila je Dragana Mitrović, gradonačelnica Grada Vršca.

 

Ova vest je deo projekta Vršac uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Vršac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.