Rauković i Grubić se vratili sa Evropskog prvenstva u Gruziji

STARA PAZOVA -Karatisti KK „Mladost“ Nova Pazova, Anđela Rauković i Đorđe Grubić vratili su se sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore održanom prošlog vikenda u Tbilisiju u Gruziji.

Žreb nije bio naklonjen našim takmičarima, tako je Anđela već u prvom kolu za protivnicu imala jaku predstavnicu Nemačke od koje je izgubila. Đorđe je u prvom meču savladao neugodnog predstavnika Azerbejdžana, da bi drugim sudijskim preglasavanjem, a nakon nerešenog rezultata borbe izgubio od glavnog favorita predstavnika Italije.

Prema rečima trenera Miloša Raukovića zahvaljujući podršci Opštine Stara Pazova, posebno predsednika Radinovića, i svih koji pomažu klub i finansijski i na druge načine KK „Mladost“ uspeva da godinama održi najviši nivo treninga i rezultata na domaćem terenu što je neophodan uslov da se imaju reprezentativci, pogotovo na takmičenjima takvog nivoa kao što je Svetsko ili Evropsko prvenstvo.  „Mi ne zaostajemo za svetom, ni tehnički, ni taktički, ali u takvoj konkurenciji najboljih koje Evropa ima, odlučuju nijanse. Jedan trenutak, jedan poen može doneti i borbu za medalju i ispadanje. Zato se mora neprekidno biti u tome, dok se jednom sve ne složi u tu jednu medalju koja nam je ovaj put izmakla.“ zaključio je Rauković.

Đorđe Grubić proslavio je 18. rođendan i postao senior te je dobio poziv od reprezentacije da sledeće nedelje nastupa na seniorskom prvenstvu Balkana koje se održava u Podgorici.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.