logo transparend vojvodina uzivo

Ratković ugostio osvajače bronze na Evropskoj i Svetskoj olimpijadi iz gimnazije i informatike

Gradonačelnik, Antonio Ratković i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov, svečano su ugostili dva mlada Somborca, koji su osvojili bronzane medalje na Evropskoj i Svetskoj olimpijadi iz geografije i informatike. Prijemu su prisustvovali i mentori, informatičar profesor Duško Obradović i mentorka za geografiju profesorica Danijela Toholj, a sa njima je bio i direktor Gimnazije „Veljko Petrović“, Dušan Mišković.

Tokom razgovora, osvajači medalja i njihovi mentori, pričali su o pripremama za takmičenje, putovanju, kao i o samom takmičenju.

Ratković se zahvalio osvajačima medalja, te im je poželeo puno uspeha u nastavku školovanja, kao i na budućim takmičenjima, istakavši da će Grad Sombor nastaviti sa ulaganjem i podrškom mladim talentovanim đacima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

„Čestitam vam na uspehu koji ste ostvarili. Ovo je pre svega čast za Grad Sombor i za našu Gimnaziju, a samim tim i za Srbiju. Potrudićemo se i u narednom periodu da nastavimo sa ulaganjem i podrškom, kako bi naši đaci mogli da učestvuju na takmičenjima i prezentuju svoje znanje i pokažu koliko zapravo ima nadarenih i talentovanih đaka u našoj sredini“, poručio je Ratković.

Nemanja Majski, učenik četvrtog razreda Gimnazije, učestovao je na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj. U konkurenciji od preko 350 takmičara iz preko osamdeset država, uspeo je da osvoji bronzu, uz mentorski rad profesora Duška Obradovića.

Sava Marijanović, takođe učenik Gimnazije, kao najmlađi učesnik na Evropskom takmičenju iz geografije, osvojio je takođe bronzanu medalju, a mentorka mu je bila profesorica Danijela Toholj.

Takmičenje je održano u Beogradu, a Srbiju je ukupno predstavljalo pet takmičara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.