Ratković: Saradnja na podizanju rečnog i kanalskog turizma

sastanak - sombor
SOMBOR – Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog okruga Goran Nonković, zajedno sa saradnicima, sastali su se sa direktorom Agencije za upravljanje lukama Vukom Perovićem i savetnikom za održivi turizam u Vladi Srbije Markom Bajićem.

Povod za sastanak bilo je uspostavljanje saradnje između Grada Sombora i Agencije za upravljanje lukama na zajedničkom radu na uređenju upravljanja rečnim i kanalskim tokovima na teritoriji grada, što je od posebnog značaja, budući da je teritorija Grada Sombora mesto na kome Dunav ulazi u Srbiju i gde započinje nekoliko bitnih kanalskih tokova. Učesnici sastanka, ovom prilikom, posebno su istakli da je potrebno povećati iskorišćenost kanala u turističkom smislu i omogućiti promotivne i turističke plovidbe od prevodnica kod Bezdana, koje imaju i veliki istorijski značaj, do Sombora, kao i svih usputnih tačaka od interesa za turiste.

Tokom sastanka razgovarali su i o potencijalnim lokacijama za izgradnju pristaništa manjih kapaciteta na kanalima kod naseljenih mesta, što bi uvrstilo Sombor na mapu gradova koji su nosioci kanalskog turizma u Srbiji.

Takođe, bilo je reči i o pripremanju konferencije kojom će biti promovisan projekat „Zaplovimo Srbijom” – zajednički projekat Agencije za upravljanje lukama i Vlade Republike Srbije, koji za cilj ima podizanje pristaništiih kapaciteta, povećanje turističke ponude, sa posebnim akcentom na zaštitu prirodnog i kulturno-istorisjkog nasleđa.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: