Raspisani konkursi za sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja

BEOGRAD – Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je danas devet konkursa za sufinansiranje u oblasti javnog informisanja za ovu godinu, a za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, a koji traju do 12. aprila.

Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina i sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, konkursi su raspisani radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Konkurs je raspisan za sufinansiranje projekata, organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2023. godini

Takođe za sufinansiranje projekata, proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije u 2023. godini, kao i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio.

Pored toga, konkurs je raspisan i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija, kao i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija u 2023. godini

Konkursi su i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije.

Predviđeno je i sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, kao i sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom u 2023. godini.

Konkursi traju od danas do 12. aprila, a rok za dostavu prijava za članove komisija za konkurse je 20 dana. Ministarstvo poziva sva medijska i novinarska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake da se prijave za članove konkursnih komisija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: