logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjanin: Raspisan tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša

ZRENJANIN – „Infrastruktura železnice Srbije“ nedavno je raspisala tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša, koji se nalazi na deonici pruge Pančevo – Zrenjanin – Kikinda – državna granica sa Rumunijom.

Novi železnički most gradiće se na 12 metara udaljenosti od postojećeg drumsko-železničkog, a tender otvoren do 5. februara.

Novi most dužine 120 metara, sa dva obalna i dva rečna stuba, premostiće reku Tamiš u tri raspona od po 40 metara, pri čemu je projektovana brzina na pruzi je 100 kilometara na sat.

Uporedo sa izgradnjom novog železničkog mosta planira se i gradnja novog drumskog mosta preko reke Tamiš, u dužini od 1,7 kilometara, koji nije predmet ovog projekta.

Podsećamo, gradonačelnik Simo Salapura je, nakon nedavnog obilaska radova na asfaltiranju puta Orlovat-Botoš, koji usled zatvaranja drumsko-železničkog mosta, predstavlja alternativni pravac za meštane Tomaševca, Orlovata i Botoša, rekao da se temeljno radi na rešavanju dva važna kapitalna projekta.

„ U pitanju je izgradnja posebnog drumskog mosta uzvodno od postojećeg, a takođe radi se i na rešavanju novog železničkog mosta koji bi trebalo da bude odvojen od postojećeg. To su kapitalni projekti za ovaj deo naše teritorije kom gravitira blizu 20 hiljada stanovnika i koji će imati veoma velike benefite kada su u pitanju bezbednost i kvalitet saobraćaja u narednom periodu – rekao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.