Raspisan poziv za projekte unapređenja nedovoljno razvijenih opština

SRBIJA – Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština raspisao je javni poziv za podnošenje predloga projekata za Program finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština.

Vlada je za te namene opredelila 15.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana objavljivanja na sajtu Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština i portalu e-Uprave.

Ministar Novica Tončev istakao je tim povodom da kabinet na čijem je čelu posvećeno radi na ubrzanom približavanju razvijenijim sredinama, odnosno naprednijem, boljem i kvalitetnijem životu, dodavši da je bitan svaki čovek, opština i nevladina organizacija i da niko neće biti izostavljen.

On je pozvao sva udruženja da se jave u što većem broju i pošalju svoje projekte, uz napomenu da su svi projekti do sada realizovani u dogovorenim rokovima.

Udruženja mogu da se prijave za projekte u sledećim oblastima:

1. zapošljavanje – mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva u privatnom sektoru i mera osnaživanja za samozapošljavanje;

2. kultura – projekti podrške organizovanja aktivnosti udruženja i uključivanja u kulturnu sferu društva;

3. bezbednost – projekti unapređenja bezbednosne kulture, rada na prevenciji i zaštiti od nasilja i merama povećanja bezbednosti u saobraćaju;

4. aktivizam, volonterizam i mobilnost – aktivno učestvovanje u radu lokalne zajednice.

5. zdravlje – projekti unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci i osnaživanje svesti o zdravom načinu života;

6. životna sredina – za održivi razvoj i zaštitu životne sredine;

7. rodna ravnopravnost – unapređenje rodne ravnopravnosti;

8. socijalna pitanja – projekti pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: