Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata primene solarne energije

VOJVODINA – Pokrajinski sekretarijat za energiju raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Rok za podnošenje prijave je 29. februar, a pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa teritorije Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 12 miliona dinara, a sekretarijat dodeljuje sredstva za sufinansiranje projekta do 80 odsto vrednosti investicije.

Maksimalan iznos koji se dodeljuje po korisniku je 800.000 dinara, a svaki subjekat može da podnese prijavu za realizaciju samo jednog projekta.

Kako se navodi u konkursu, bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristi za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje i ostale prateće elektro i mašinske opreme. Dodaje se da u cenu postrojenja ne ulazi izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.